Type Here to Get Search Results !

Current affairs July, 2023 authentic current affairs MCQ

1. Jos Buttler, who recently passed 10000 runs in T20 is from which country-

A.India

B.Englad

C.USA

D.Africa

Answer B. England

2. Which company introduced feature of 'Perspective' tab which allow user to explore diverse view poit on a topic -

A.Moicrosoft

B.Google

C.Samsung

D.Tata

Answer B. Google

3. what is the rank of India in WCCs global competitiveness index-

A.14

B.25

C.40

D.6

Answer c. 40


4. Which state/UT is associated with Swarnim Himalaya campaign-

A.Himachal Pradesh

B.Chhattisgarh

C.Odisha

D.Uttarakhand

Answer A. Himachal Pradesh


5.Which bloc has conducted a joint military drill named ‘Solidarity Exercise’-

A.G-20

B.EU

C.Astralia

D.ASEAN

Answer D. ASEAN



6.Which organisation approved USD 255.5 million loan for Multidisciplinary Education and Research in India-

A.World Bank

B.ICAR

C.ADB

D.UA

Answer A. World Bank


7.When is the ‘International Day against Drug Abuse and Illicit Trafficking’ observed-

A.June 21

B.26 June

C.July 5

D.Dec20

AnswerB.26 June


8.India recently signed an agreement to establish strategic partnership with which country-

A. INDIA

B.AUSTRALIA

C.EGYPT

D.PAKISTAN

Answer C. EGYPT


9.How many medals were won by India in the 'Games 2023’ ‘Special Olympics World' -

A. 202

B.205

C.304

D.112

Answer A. 202


10. Union Culture Ministry is set to implement “Financial Assistance for Veteran Artists” along with which bank-

A.State Bank of India

B.Punjab National Bank

C.ADB

D. Canara Bank

AnswerD. Canara Bank


11. Which state/UT is implementing the ‘Anna Bhagya scheme’-

A.hhattisgarh

B.Karnataka

C.Goa

D.Rajasthan

Answer A. B.Karnataka


12. Which Union Ministry launched the (RFD) ‘Report Fish Disease’ App-

A.Ministryi of envionment and forest

B.Ministry of Defence

C.Ministry of fisheries and Animal Dairy

D.Ministry of science and technology

Answer C.Ministry of fisheries and Animal Dairy


13.Which country has been removed from UNGA Security Council Children and Armed Conflict Report-

A.Afghanistan

B.Japan

C.India

D.UAE

Answer C.India


14. ‘MOVEit’ Which was seen in the news recently is -

A. Fitness App

B.Shopping app

C.Currency transfer application

D.File transfer application

AnswerD.File transfer application


15. what is the fruit of the year 2023-

A. Pineapple

B.Lemon

C.Apple

D.Pear

AnswerB.Lemon


8.Indias Chandryaan 3 third moon mission, Chandrayaan-3 lounched on -

A. 2 feb 2023

B.14 feb 2023

C.14 july 2023

D.15 july 2023

Answer C. 14 july 2023

16.international fruit day -

A. 2 July

B.4July

C.1 July

D.1August

AnswerC.1 July


17. FRP for sugarcane 2023-24 is-

A. 2 210

B.310

C.180

D.315

AnswerD. 315




Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.